juan carlos XRay

Spaanse koning Juan Carlos krijgt eigen serie

De makers van tv-hitserie Homeland werken samen met streamingdienst Starzplay en Sony Pictures aan een serie over Juan Carlos I, de voormalige koning van Spanje.

XRay

De serie gaat ‘XRey’ heten en is gebaseerd op een populaire Spaanse podcast waarin het leven van de vorst voor en na zijn aftreden (2014) uitgebreid aan bod komt, meldt Deadline.

In 2014 deed Carlos onverwacht afstand van de troon. De voormalige koning noemde toen persoonlijke redenen, zoals zijn zwakke gezondheid, als voornaamste motivatie voor zijn beslissing. Maar sindsdien is de koning geregeld in verband gebracht met corruptie. Op dit moment woont de koning, die na zijn aftreden zijn titels wel mocht behouden, in de Verenigde Arabische Emiraten.

Spaanse podcast

De serie is gebaseerd op de gelijknamige populaire Spaanse podcast waarin premiers, vooraanstaande historici en onderzoeksjournalisten een boekje opendoen over het doen en laten van de voormalige koning. De podcast werd in 2020 gelanceerd en is sindsdien een van de meest beluisterde podcasts van Spanje.

“Iedereen die mij een beetje kent, kent mijn fascinatie voor Spanje, en er zijn weinig verhalen die me meer boeien dan het leven van Juan Carlos”, zegt Howard Gordon, producent van Homeland, tegen Deadline. “Los van de ingrijpende sage van het ballingschap van zijn familie, zijn bestijgen van de troon en de paleisintriges die daarop volgden, is het een intiem verhaal over een man die gevangenzit tussen twee werelden en wiens persoonlijke opoffering en liefde voor het land uiteindelijk democratie naar het Spaanse volk brachten. Ik kijk ernaar uit om zijn verhaal over vele seizoenen te vertellen.”

De productie van XRay moet nog beginnen. Het is daarom nog niet bekend wanneer de serie te zien zal zijn.

LEES OOK: ALLES WAT JE WIL WETEN OVER DE EERSTE SERIE VAN MEGHAN MARKLE OP NETFLIX

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld en bron: ANP