Naamloos

Spaanse koning brengt toespraak van hoop naar Canarische eilanden

Felipe heeft afgelopen dinsdag op de Canarische Eilanden zijn medeleven betuigd aan de slachtoffers van het coronavirus en een boodschap van hoop gegeven. Hij bezocht samen met zijn vrouw Letizia Las Palmas om te kijken hoe het nu gaat na de versoepeling van de maatregelen.

Ze begonnen hun reis in het Pérez Galdós Museum dat dinsdag – net als alle andere Canarische musea – weer open ging. Ze kregen daar uitleg van directeur Victoria Galván en poseerden bij een plaquette ter herdenking aan het bezoek. Na afloop schreven ze iets in het gastenboek.

De koning hield vervolgens een speech. Hij zei blij te zijn dat Spanje langzaam weer van het slot gaat, maar benadrukte dat er nog een lange weg te gaan is. Ook hoopt de koning dat andere Europeanen binnenkort weer richting Spanje trekken, om zo de toeristische sector weer aan te zwengelen.

Felipe en Letizia liepen dinsdag ook over het strand van Las Canteras. En ze maakten een rondje over de promenade waar veel mensen naar de koning en koningin zwaaiden.

Lees ook:

Eloise groeit uit tot echte influencer op Instagram

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen