Spain Royals Sailing

Spaans koninklijk gezin vakantioneert op Mallorca

Vakantie! Ook voor veel royals iets om reikhalzend naar uit te kijken, 2021 is vooralsnog een bewogen jaar geweest voor de Spanjaarden, maar nu is het tijd voor ontspanning. En wel op het eiland Mallorca.

Het is een familietraditie. Felipe, Letizia en hun dochters Leonor (15) en Sofia (14) brengen een deel van de zomer door op Mallorca. Niet zelden reist oma/moeder Sofía hen al vooruit. Ze verblijven in residentie Marivent, de royal vakantiewoning. Daar kwamen ze zaterdag aan. En gisteren, zondag, is Felipe meteen gaan zeilen.

Hij traint voor deelname aan de zogeheten Koningscup. Een zeilcompetitie in de regio, waar de Spaanse vorst altijd aan meedoet. Felipe – en ook zijn vader Juan Carlos – is een fervent zeiler. En ondanks het feit dat het gezin naar verwachting een week op Mallorca blijft, roept tevens de plicht! Felipe neemt namelijk gewoon audiënties af op het paleis. En Letizia heeft gisteravond het filmfestival van Mallorca afgesloten.

De Spaanse royals hebben een bewogen tijd achter de rug. Veel landgenoten steun(d)en openlijk de monarchie niet meer. Oud-koning Juan Carlos vertrok vorige zomer voor onbepaalde tijd naar Abu Dhabi, naar eigen zeggen om zijn zoon, Felipe, niet langer in de weg te zitten bij zijn koningschap. Juan Carlos wordt achtervolgd door schandalen, verdenkingen en dubieuze transacties uit het verleden. En dan is er ook nog schoonzoon/zwager Iñaki Urdangarin, die een celstraf uitzit voor onder meer verduistering.

Felipe aan boord van een zeilschip, oefenend voor de Copa del Rey

Spain Royals Sailing

En Letizia mocht het jaarlijkse filmfestival op Mallorca afsluiten

Letizia Filmfestival Mallorca Foto Van Twitter

LEES OOK:

Zwangere Beatrice jureert bij tekenwedstrijd

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Twitter @CasaReal