×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Spaans koningspaar warm onthaald in Sevilla

  Felipe en Letizia op internationaal congres

  Spaans koningspaar warm onthaald in Sevilla

  De Spaanse koning Felipe en zijn vrouw Letizia hebben vrijdag in Sevilla een bezoek gebracht aan het zestiende congres van de Vereniging van Academies van de Spaanse taal. Op het congres waren vertegenwoordigers van 23 Spaanse academies van over de hele wereld aanwezig.

  Het koningspaar kwam ’s ochtends onder luid gejuich en applaus van de aanwezige bezoekers aan op het hoofdkantoor van de Cajasol Foundation, een organisatie die zich richt op het behoud van de kunst in de gemeenschap van Sevilla. Daar hadden Felipe en Letizia een vergadering met directeuren van de Spaanse taalacademies in Amerika, de Filipijnen en Equatoriaal-Guinea.

  Na de vergadering gingen de koning en koningin door naar het Cartuja Center waar Felipe afsluitend een toespraak hield over de toekomst van de Spaanse taal. De academies moeten volgens de koning samenwerken om de eenheid en kwaliteit van het Spaans te behouden, waarbij gekeken moet worden naar zowel alle elementen die Spaanstalige landen gemeen hebben als de persoonlijke kenmerken van iedere regio.

  9 november 2019 - 06:58