×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Spaans koningspaar op staatsbezoek in Marokko

  Zij werden ontvangen door koning Mohammed VI in Rabat

  Spaans koningspaar op staatsbezoek in Marokko

  Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje zijn woensdag vertrokken voor een tweedaags staatsbezoek aan buurland Marokko. Het Spaanse koningspaar zal in Rabat de vriendschappelijke banden tussen Marokko en Spanje onderstrepen en te versterken.

  De Spaanse koning en koningin stapten woensdagmiddag op het vliegtuig met een Spaanse delegatie, onder wie minister Josep Borrell van Buitenlandse Zaken, Europese Unie en Samenwerking. Daar ging een officiële afscheidsceremonie op de Spaanse luchthaven Adolfo Suárez Barajas bij Madrid aan vooraf. Dat is in Spanje gebruikelijk bij staatsbezoeken.

  Felipe en Letizia verblijven tijdens het staatsbezoek in de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Ze werden op de luchthaven ontvangen door koning Mohammed VI. In de avond vindt in het Koninklijk Paleis in Rabat een staatsbanket plaats.

  Donderdag spreekt Felipe met de voorzitter van het Marokkaanse parlement en bezoekt hij met Letizia het mausoleum van de koningen Mohammed V en Hassan II. Ook staat er in de Spaanse ambassade een ontvangst op het programma met Marokkaanse auteurs die in de Spaanse taal schrijven. Letizia zal daarna nog een zogenoemde tweedekans-school bezoeken. Ze sluit zich weer aan bij haar echtgenoot tijdens een ontmoeting met de Spaanse gemeenschap in de nationale bibliotheek.

  Felipe en Letizia zijn in 2014 op kennismakingsbezoek geweest in Marokko. Het laatste Spaanse staatsbezoek dateert al weer van 2005 toen koning Juan Carlos op bezoek ging bij Mohammed VI. De Spaanse koning was in 1979 ook al in Marokko geweest, maar toen bij koning Hassan II.

  14 februari 2019 - 11:23