×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Spaans koningspaar oog in oog met robot

  Spaans koningspaar oog in oog met robot

  De Spaanse koning Felipe en zijn echtgenote koningin Letizia hadden woensdag een bijzondere ontmoeting in het Nationaal Museum van Wetenschap en Innovatie in Tokio. Het Spaanse koningspaar stond daar oog in oog met Asimo, de robot van Honda.


  De robot van 130 centimeter en 54 kilo, die een menselijke vorm heeft, schudde Felipe en Letizia de hand en poseerde met het koningspaar. De Spaanse koning en koningin kregen een rondleiding door het museum en werden bijgepraat over wetenschappelijke en technologische projecten waar Spanje en Japan aan werken. Ook sprak het paar met enkele Spaanse wetenschappers die in Japan werken.

  Woensdagmiddag troffen Felipe en Letizia meer Spanjaarden in Tokio. Het koningspaar lunchte met de Spaanse gemeenschap in de Japanse hoofdstad. Felipe sprak de aanwezigen toe en zei dat het voor hem en zijn vrouw altijd bijzonder is landgenoten in andere landen te treffen. De koning bedankte de Spanjaarden voor hun “belangrijke bijdrage” en drukte hen op het hart dat ze altijd op hun vorst kunnen rekenen.

  Felipe en Letizia brengen een vierdaags staatsbezoek aan Japan, woensdagochtend werden ze ontvangen door de Japanse keizer Akihito en zijn vrouw Michiko. Woensdagavond vindt een staatsbanket plaats.

  5 april 2017 - 13:52