Image 41 1

Spaans koningspaar neemt dochters mee naar prijsuitreiking

Donderdag is het Spaanse koningspaar in Barcelona aanwezig geweest bij de prijsuitreiking van de stichting ‘Prinses van Girona’. Koning Felipe en koningin Letizia kregen daarbij gezelschap van hun beide dochters, Leonor en Sofia. De stichting Prinses van Girona richt zich met haar werkzaamheden op jongeren. Ze willen jonge mensen steunen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling en zetten zich speciaal in om jonge, getalenteerde mensen te vinden die als rolmodel voor andere jongeren kunnen dienen. Zij worden beloond met de prijzen die jaarlijks worden uitgereikt.

Dat Leonor aanwezig was bij de prijsuitreiking was logisch, zij is namelijk erevoorzitter van de stichting. Prinses van Girona is haar Catalaanse titel. Vorig jaar vond er vanwege de coronacrisis geen prijsuitreiking plaats. Daarom werden tijdens deze editie zowel de winnaars uit 2020 als 2021 gehuldigd. Tijdens de ceremonie overhandigde Leonor persoonlijk de prijzen aan de winnaars. Ook gaven zij en haar vader Felipe een korte toespraak.

Voor aanvang van de ceremonie vond er in het Albéniz-paleis in Barcelona een ontmoeting plaats met eerdere winnaars van de prijzen. Daarnaast stond er ook een vergadering met de raad van toezicht van de stichting op het programma. Koning Felipe zat de vergadering voor. Ook Letizia, Leonor en Sofia namen deel aan de vergadering.

LEES OOK:

Prinses Diana blijkt nog steeds populair bij Britse royaltyfans

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.