Spaans koningspaar blijft in spotlight tijdens coronacrisis

De koning en koningin van Spanje doen hard hun best om relevant te blijven. Na een aantal voorvallen is de coronacrisis juist het moment om hun reputatie te verbeteren. Nergens anders in Europa worden zoveel beelden verspreid van de telefonerende royals. Ze willen laten zien dat ze aan allerlei instellingen hun steun betuigen.

Updates over koningspaar

Het Spaanse koningspaar zit bijna dagelijks achter een megascherm dat gebruikt wordt voor hun videogesprekken. Er wordt door het paleis zelfs meerdere malen per dag een update naar buiten gebracht.

Negatieve publiciteit wegpoetsen

Spanje is na Italië het zwaarst getroffen land met de uitbraak en verspreiding van het virus. Volgens waarnemers hebben deze acties echter niet alleen te maken met de ernst van de situatie. Het koningshuis heeft nogal wat negatieve publiciteit gehad doordat bleek dat de vader van Felipe, koning Juan Carlos, spaarpotjes had in het buitenland die vermoedelijk gevuld waren met smeergeld.

Positieve daden benadrukken

Ook zijn zwager Iñaki en zus Cristina waren al op afstand gezet vanwege malversaties. De contacten met Juan Carlos werden tot een minimum beperkt door zijn immorele gedrag en corruptie. In Spanje is de monarchie al niet zo diep geworteld, dus Felipe doet zijn best om de positieve daden van het koningshuis te benadrukken en zo te voorkomen dat Spanjaarden de royals als onbelangrijk gaan beschouwen.

Lees ook:

Onze koningin heeft afgelopen maandag de telefoon weer opgepakt om mensen een hart onder de riem te steken. Via FaceTime kletste ze met bewoners en medewerkers van een woonzorglocatie in Lutjebroek.

Een telefoontje van Máxima: leuke verrassing voor ouderen in woonzorglocatie

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP .

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen