Sofía van Spanje viert 77e verjaardag

Koningin Sofía van Spanje is maandag jarig. Ze is 77 jaar geworden. Op haar verjaardag heeft Sofía geen verplichtingen buiten de deur. Sinds de troonswisseling in Spanje, vorig jaar juni, laat ze zich nog regelmatig in het openbaar zien.

Sofía opende vorige week in Madrid nog een expositie die aandacht vraagt voor de ziekte van Alzheimer. Sofía zet zich al jarenlang in voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. De koningin is zelfs dit jaar voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede vanwege haar tomeloze inzet en steun hiervoor.

Met koningin Letizia nam Sofía begin vorige maand deel aan de jaarlijkse Rode Kruis-collecte. In juni kreeg ze uit handen van haar schoondochter een prijs voor haar inzet en werk van de afgelopen decennia voor Unicef. ''U heeft uw leven gewijd aan het welzijn waar alle kinderen recht op hebben", sprak Letizia. Sofía zei in haar dankwoord dat de kinderen in Spanje en elders in de wereld haar motiveerden om te strijden voor een meer rechtvaardige en gelijke wereld. Sofía noemde kinderen ''de motor die ons elke dag weer drijft".

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen