×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Letizia vraagt aandacht voor huiselijk geweld

  Prinses Letizia vraagt aandacht voor huiselijk geweld

  Prinses Letizia heeft dinsdag in Madrid de internationale conferentie tegen gendergeweld geopend. De tweedaagse bijeenkomst is georganiseerd door Madrid in samenwerking met andere overheden en de Amerikaanse ambassade in Spanje.


  "Huiselijk of gendergeweld kent geen ras of leeftijd of economische omstandigheden”, zei Letizia in haar openingstoespraak. Het is volgens haar de taak van de maatschappij om mensen die lijden onder dit geweld op te sporen en te helpen met alle beschikbare middelen. Geweld kan ook in andere vormen voorkomen, stelde Letizia, zoals door opmerkingen of gedragingen. Sociale media geven daartoe bijvoorbeeld gelegenheid, en dat zie je ook bij jongeren. Ze sprak in dat verband over 'ongecontroleerd gebruik van de nieuwe technologieën'.

  Onderwijs is volgens de prinses van Asturië, zoals Letizia’s officiële benaming luidt, de sleutel tot een oplossing voor het probleem. Onderwijs moet gelijkheid en respect bijbrengen. Alleen door onderwijs kunnen vooroordelen worden weggenomen en taboes doorbroken, zoals superieur gedrag van mannen tegenover vrouwen, gebrek aan respect en verbaal en fysiek geweld, aldus Letizia.

  5 november 2013 - 17:14