Image 34 1

Prinses Leonor heeft eerste solo uitstapje

Woensdag is de 15-jarige Leonor voor het eerst solo in actie gekomen. De Spaanse troonopvolgster was aanwezig bij de viering van het dertigjarig jubileum van het Cervantes Instituut. De prinses heeft vaker koninklijke taken uitgevoerd, maar dit was de eerste keer zonder haar vader Felipe of moeder Letizia.

Tijdens haar bezoek schonk de oudste dochter van het koningspaar onder meer een kopie van de Spaanse grondwet, waar zij in 2018 uit voorlas, aan het instituut. Ook nam ze een kopie mee van het boek Don Quichot van Cervantes, waaruit ze vorig jaar met haar zusje Sofia voorlas. Daarna kreeg Leonor een rondleiding door het instituut.

Het eerste solo-optreden van de prinses trok veel bekijks. Tientallen mensen hadden zich verzameld om de prinses bij aankomst bij het instituut te begroeten. Ook was een doek te zien met de tekst El futuro es Leonor wat letterlijk betekent: de toekomst is Leonor. De prinses ging overigens niet met lege handen naar huis. De directeur van het Cervantes Instituut gaf Leonor drie boeken mee als geschenk.

LEES OOK:

Prins Harry heeft een nieuwe baan

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen