Prinses Elena ‘dankbaar’ op 50e verjaardag

Prinses Elena mag vrijdag 50 kaarsjes uitblazen. De oudste dochter van de Spaanse koning Juan Carlos en koningin Sofia is 'blij en dankbaar voor het leven dat ze mag leiden'. Dat zei ze in een interview dat ze eerder deze maand ter gelegenheid van haar 50e verjaardag aan het het Spaanse persbureau EFE gaf.

"Ik vind het heel interessant om me voor Spanje te mogen inzetten. Ik heb interessante mensen mogen ontmoeten en dingen meegemaakt die mij als persoon hebben helpen ontwikkelen."

Infanta Elena zegt verder dat ze altijd bereid is geweest om Spanje en de koning te vertegenwoordigen en dat ze hier altijd toe bereid zal zijn.

Troonopvolging

Elena María Isabel Dominica de los Silos de Borbón y Grecia werd op 20 december 1963 in Madrid geboren. Hoewel zij het oudste kind van de koning is, geeft de Spaanse troonopvolging voorrang aan mannelijke opvolgers en is haar jongere broer Felipe (45) daarom de eerste in lijn.

De prinses trouwde in 1995 met Jaime de Marichalar, van wie ze sinds 2007 gescheiden is. De twee hebben twee kinderen, Felipe van 15 en Victoria van 13.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen