×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Elena ‘dankbaar’ op 50e verjaardag

  Prinses Elena ‘dankbaar’ op 50e verjaardag

  Prinses Elena mag vrijdag 50 kaarsjes uitblazen. De oudste dochter van de Spaanse koning Juan Carlos en koningin Sofia is 'blij en dankbaar voor het leven dat ze mag leiden'. Dat zei ze in een interview dat ze eerder deze maand ter gelegenheid van haar 50e verjaardag aan het het Spaanse persbureau EFE gaf.


  "Ik vind het heel interessant om me voor Spanje te mogen inzetten. Ik heb interessante mensen mogen ontmoeten en dingen meegemaakt die mij als persoon hebben helpen ontwikkelen."

  Infanta Elena zegt verder dat ze altijd bereid is geweest om Spanje en de koning te vertegenwoordigen en dat ze hier altijd toe bereid zal zijn.

  Troonopvolging

  Elena María Isabel Dominica de los Silos de Borbón y Grecia werd op 20 december 1963 in Madrid geboren. Hoewel zij het oudste kind van de koning is, geeft de Spaanse troonopvolging voorrang aan mannelijke opvolgers en is haar jongere broer Felipe (45) daarom de eerste in lijn.

  De prinses trouwde in 1995 met Jaime de Marichalar, van wie ze sinds 2007 gescheiden is. De twee hebben twee kinderen, Felipe van 15 en Victoria van 13.

  20 december 2013 - 11:01