×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Cristina wil huis verkopen

  Zus koning Felipe heeft toestemming nodig wegens fraudezaken

  Prinses Cristina wil huis verkopen

  Prinses Cristina wil haar luxe huis in Barcelona verkopen. De zus van koning Felipe van Spanje staat terecht in twee fraudezaken en daarom moet ze de rechter om toestemming vragen om het op de markt te zetten.


  Het 1000 vierkante meter grote huis kost 6 miljoen euro, heeft zeven slaapkamers, een panoramisch uitzicht over de stad en een zoutwaterzwembad. Het huis, dat in 2004 is aangekocht door Cristina en haar familie, staat centraal in het corruptieschandaal aangezien onderzoekers met documenten kwamen waarop de handtekening van Cristina staat als eigenaar. De vraag is hoe er betaald is voor de woning.

  Iñaki Urdangarin, de man van Cristina, zou met een zakenpartner veel geld hebben opgestreken via hun stichting Nóos. Ze lieten de regeringen van de Balearen en Valencia te veel geld betalen voor niet of slechts gedeeltelijk uitgevoerde activiteiten. Het extra geld sluisden ze weg via bankrekeningen. Een daarvan stond ook op naam van Cristina.

  Miquel Roca, de advocaat van Cristina, laat volgens The Guardian weten dat de prinses van streek is dat ze haar huis moet verkopen 'omdat het altijd een bron van vreugde is geweest'. Sinds 2013 woont Cristina met haar familie in Genève.

  29 januari 2015 - 10:41