×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Cristina voor de rechter

  Prinses Cristina voor de rechter

  Prinses Cristina, de jongste zus van de Spaanse koning Felipe, moet terechtstaan voor corruptie. De rechter die de zaak-Nóos behandeld, heeft maandag laten weten dat zij in twee fraudezaken waarvan haar man Iñaki Urdangarín wordt verdacht, ook voor de rechter moet verschijnen.


  Urdangarín wordt ervan verdacht dat hij en zijn zakenpartner Diego Torres te veel geld hebben opgestreken met hun stichting Nóos. Ze lieten de regeringen van de regio's de Balearen en Valencia te veel geld betalen voor niet of slechts gedeeltelijk uitgevoerde activiteiten. Het extra geld sluisden ze weg via een reeks bankrekeningen. Het zou gaan om 6 miljoen euro, schrijft de Spaanse krant El Pais. Prinses Cristina (49) was mede-eigenaar van een van de rekeningen die voor het witwassen werden gebruikt.

  De Spaanse prinses is sinds 1997 getrouwd met Urdangarín, een voormalig olympische handballer. Beiden hebben steeds ontkend. Ook de koninklijke familie van Spanje heeft zich tot nu toe gedistantieerd van de fraudebeschuldigingen.

  Cristina en haar man moeten naar verwachting in de tweede helft van 2015 voor de rechter verschijnen in Palma. Ook vijftien anderen zijn aangeklaagd in de fraudezaak. Als Urdangarín schuldig wordt bevonden, kan hij tot twintig jaar celstraf worden veroordeeld.

  22 december 2014 - 11:40