×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Cristina ontbreekt bij verjaardag

  Prinses Cristina ontbreekt bij verjaardag

  Prinses Cristina en haar vier kinderen waren vrijdag de grote afwezigen bij de verjaardagslunch van koning Juan Carlos in het Zarzuela paleis even buiten Madrid. Hoewel het Spaanse hof geen gastenlijst bekendmaakte en Spaanse media het moesten stellen met flitsopnamen van genodigden bij de toegangsweg van Zarzuela, verspreidde het paleis aan het einde van de middag wel een familiefoto. Daarop ontbrak Cristina.


  De tachtig jaar geworden koning Juan Carlos poseerde met zijn echtgenote koningin Sofia, het gezin van koning Felipe en met dochter prinses Elena en haar twee kinderen. Het was de eerste familiefoto in jaren, maar dan wel zonder Cristina, haar voor fraude en belastingontduiking veroordeelde echtgenoot Iñaki Urdangarin en hun vier kinderen.

  Spaanse media hadden vooraf gespeculeerd over de aanwezigheid van Cristina, die eerder deze week nog met haar gezin in Juan Carlos' geboorteplaats Rome werd gesignaleerd. Koningin Sofia en prinses Elena hebben nog regelmatig contact met het zwarte schaap van de familie. Elena bracht zelfs oud en nieuw door met haar zus en zwager, die net als koning Felipe later deze maand zijn vijftigste verjaardag viert.

  Politici

  Onder de verjaardagsgasten waren ook de twee zussen van Juan Carlos, de Infantas Pilar en Margarita, hun kinderen en ook familieleden uit het voormalige koningshuis van Napels en Sicilië, de familie Boubon-Twee Siciliën.

  Spaanse politici hebben vrijdag eer betuigd aan de jarige. Premier Mariano Rajoy noemde de koning in een bericht op Twitter een sleutelfiguur bij de overgang van Spanje van dictatuur naar democratie, en naar de grote welvaart die tegelijkertijd tot stand kwam. Oud-premier José Maria Aznar schreef op zijn internetpagina dat de regeringstijd van Juan Carlos een van de belangrijkste uit de Spaanse historie is geweest. Ook de leiders van Ciudadanos en PSOE feliciteerden de koning.

  5 januari 2018 - 21:08