Ook deze vorst in isolatie na corona-contact

Het gaat om een koning. Van een Europees land. Hij heeft nauw contact gehad met iemand die met corona besmet bleek te zijn. Benieuwd wie de zoveelste royal is die in zelfisolatie gaat?

Het is Felipe, van Spanje. Afgelopen zondag had hij nauw contact met een persoon die besmet is. Het wordt niet bekendgemaakt om welke persoon dat gaat. Felipe zondert zich af en probeert zijn werkzaamheden (deels) thuis voort te zetten. Officiële activiteiten zijn echter geschrapt. Zijn isolatie zal 10 dagen duren.

Koningin Letizia en Leonor en Sofia kunnen wél nog gewoon hun gang gaan en dat betekent dus dat zij niet de besmettingsbron kunnen zijn geweest. Overigens is Felipe zeker niet de eerste royal die kampt met isolatierestricties. Of een daadwerkelijke besmetting. Onze prins Bernhard en Laurentien zijn al geïsoleerd geweest. En ook de Britse prinses Sophie. En van Charles en William is het een feit dat zij zelf besmet raakten met corona.

Recent gingen ook de Noorse koning Harald en zijn vrouw Sonja in zelfisolatie, nadat een paleismedewerker positief was getest.

Archiefbeeld van een thuiswerkende Felipe

LEES OOK:


Willem-Alexander in Blijdorp voor corona-update

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA