Noodtoestand in Japan: Felipe belt met Naruhito

Vandaag werd in Japan de noodtoestand uitgeroepen, vanwege corona. Felipe belde met zijn collega op een ander continent.

Felipe belt aan de lopende band met buitenlandse leiders. Al sinds het begin van de coronacrisis onderhoudt hij contact met vorsten en hoogwaardigheidsbekleders wereldwijd.

Tijdens zijn telefoongesprek met de Japanse keizer Naruhito waren de belangrijkste woorden ‘solidariteit’ en ‘samenwerking’, zegt een woordvoerder. Beiden zijn vastbesloten de pandemie gezamenlijk in te dammen. Spanje is hard getroffen door het virus. Met inmiddels ruim 13.000 overledenen en meer dan 135.000 bevestigde besmettingen.

Lees ook:

Het Spaanse koningspaar wordt regelmatig op de foto gezet terwijl zij telefoontjes plegen. Vermoed wordt dat een en ander ook een poging is het imago van het Spaanse koningshuis op te vijzelen. Dit omdat Felipe steeds meer afstand neemt van zijn vader, Juan Carlos. Hij staat ter discussie vanwege dubieuze schenkingen van (toenmalig) koning Abdullah van Saoedi-Arabië. Zijn foto werd ook al verwijderd uit Felipes werkkamer.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA