×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nog meer ziekenbezoek voor Juan Carlos

  Nog meer ziekenbezoek voor Juan Carlos

  De voormalige koning Juan Carlos van Spanje heeft na een verblijf van 24 uur de intensive care verlaten na de knieoperatie die hij zaterdag onderging. Zondag kreeg hij nog meer ziekenbezoek dan zaterdag. De Spaanse koninklijke familie lijkt daarmee eenheid uit te willen stralen.


  Het voormalige staatshoofd van Spanje ging zaterdag onder het mes om de knieprothese die hij in 2011 kreeg te laten vervangen door een nieuwe. Na de operatie kwamen zijn vrouw Sofia, zijn zoon koning Felipe en schoondochter koningin Letizia als eersten langs op ziekenbezoek. Zondag kwamen ze opnieuw langs en ditmaal kwamen ook Letizia's dochters prinses Leonor en prinses Sofia mee naar het ziekenhuis La Moraleja in Madrid. De prinsessen waren gekleed in identieke trenchcoats en liepen hand in hand met hun oma.

  Spaanse media spreken van een zorgvuldig geregisseerd toneelstukje. 'Het komt op mij over als een farce die de hele ochtend in paleis Zarzuela is gerepeteerd om de Spanjaarden tevereden te stellen', zegt journaliste Pilar Eyre aan de Spaanse televisiezender laSexta. Opvallend noemt ze de hartelijkheid van Letizia richting haar schoonmoeder, door zowel bij aankomst als vertrek de deur voor haar te openen en steeds een pasje achter haar te lopen. Dat staat in schril contrast met het gefilmde incident in de kathedraal van Palma de Mallorca, waarbij Letizia na de paasmis een fotomoment van haar schoonmoeder met de kleinkinderen leek te willen verhinderen door heen en weer in beeld te lopen.

  Volgens royaltywatchers is het Spaanse Koninklijk Huis op zijn hoede na dit veelbesproken incident waar Letizia 'getroffen, bezorgd en gekwetst' door raakte. 'De strategie van het hof is nu voorzichtigheid en maak geen fouten', zegt de koningshuisverslaggever José Aperzarena. 'Sofia miste een fotomoment met haar kleindochters en Spanje zag na Pasen geen verenigde koninklijke familie. Elke momentopname is nu belangrijk om dit beeld te compenseren'.

  Juan Carlos kreeg nog meer familie aan zijn ziekenhuisbed. 's Middags kwam zijn dochter prinses Elena met de kleinkinderen Felipe Juan Froilán (19) en Victoria Frederica (17).

  9 april 2018 - 12:15