Letizia’s imago opgepoetst na vakantie op Mallorca

De nieuwe aanpak van het zomerverblijf op Mallorca heeft gewerkt voor de Spaanse koninklijke familie. Die conclusie trekt althans dagblad El Mundo in een terugblik op een week waarin koning Felipe en zijn gezin meer te zien waren dan ooit tevoren. "Dat was nog nooit vertoond, maar het had effect", aldus de krant.

De laatste jaren hield Letizia zich met haar dochters Leonor en Sofia grotendeels verborgen voor publiek en media terwijl echtgenoot Felipe het water op ging om deel te nemen aan de traditionele zeilregatta om de Koningscup. Buiten de kortstondige fotosessie en een enkel uitstapje op het eiland, bleef het gezin verscholen achter de luiken van Sol Vent. En na de zeilstrijd vertrok het gezin zo snel mogelijk uit Palma.

Dit jaar echter was alles anders. Letizia en de prinsessen gingen er bijna dagelijks op uit, al of niet vergezeld door grootmoeder koningin Sofia, koning Felipe of tante prinses Elena. Ze gingen naar de markt, een etentje, een concert en afgelopen zaterdag zelfs naar de finish van de laatste race die de koning voer aan boord van de 'Aifos'. Letizia was al jaren niet meer bij de Koninklijke Zeilclub geweest en ging zelfs aan boord en poseerde geduldig voor de immer aanwezige fotografen.

Kibbelend

De koningin kon ook wel een charme-offensief gebruiken nadat ze met Pasen kibbelend was gefilmd bij de uitgang van de kathedraal in Palma, waar ze verhinderde dat schoonmoeder Sofia met haar kleindochters Leonor en Sofia op de foto ging. De opnamen van de voorbije week in Palma straalden het tegendeel uit: harmonie en 'alles is liefde'.

Opvallend was eigenlijk alleen de afwezigheid van koning-emeritus Juan Carlos, die vanwege een polsblessure op het laatste moment moest afzeggen voor de zeilwedstrijden en die daarom ook niet naar Mallorca kwam. Dat was prettig voor Felipe, die nu niet samen met zijn in opspraak geraakte vader op de foto hoefde. De plaatselijke El Diario de Mallorca zag de afwezigheid ook in dat licht: Felipe verbant Juan Carlos van Mallorca.

De komende tien dagen hoeft er echter niet langer toneel te worden gespeeld. Felipe en zijn gezin zijn met onbekende bestemming vertrokken voor de échte vakantie, weg van de journalisten en paparazzi. Pas op 17 augustus heeft de koning een eerste afspraak: het bijwonen van de herdenking van de terroristische aanslagen van vorig jaar in Barcelona en Cambrils.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen