Letizia pakt koffers voor korte vakantie op Mallorca

Koningin Letizia van Spanje heeft maandag alle tijd gehad om de koffers te pakken voor de korte zomervakantie op Mallorca terwijl haar man koning Felipe in Luik aanwezig was bij de herdenking van het begin van de Eerste Wereldoorlog.

Aanvankelijk werd gedacht dat Letizia mee zou komen, maar tegenover de krant El Confidential zei een paleiswoordvoerder dat in een vroeg stadium al is besloten dat alleen Felipe naar België zou gaan. Andere verplichtingen waren er niet voor Letizia, die deze week met man en dochters Leonor en Sofia wordt verwacht in paleis Marivent op het eiland Mallorca. Dat was voor Felipe en zijn ouders altijd een favoriete bestemming omdat ze er voor de kust in de Middellandse Zee konden zeilen en, wat betreft Felipe en Juan Carlos, deelnemen aan de strijd om de Koningscup.

Dit jaar heeft Felipe meer koninklijke verplichtingen want de traditie wil dat de koning tijdens het verblijf op het Balearen-eiland ook een ontmoeting heeft met de plaatselijke autoriteiten. Die ontvangsten staan voor woensdag op het programma in het koninklijk paleis La Almudaina in Palma, een dag later gevolgd door een receptie en op vrijdag een audiëntie in Marivent met premier Mariano Rajoy.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen