Letizia leent tiara van schoonmoeder

De Spaanse koningin Letizia verscheen maandagavond bij het banket ter gelegenheid van het staatsbezoek van de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa met een tiara die de laatste jaren vooral door haar schoonmoeder Sofia is gedragen. De Spaanse koninklijke familie lijkt daarmee nog maar weer eens eenheid uit te willen stralen.

Het sieraad, oorspronkelijk van koning Felipes overgrootmoeder koningin Victoria Eugenia, werd door de jaren heen bij talloze gelegenheden gedragen door Sofia. Letizia droeg de tiara maandag voor het eerst.

De afgelopen weken werd in de media druk gespeculeerd over een mogelijke ruzie tussen Letizia en Sofia na een incident begin april bij de kathedraal van Palma de Mallorca. Letizia leek na de paasmis een fotomoment van haar schoonmoeder met de kleinkinderen te willen verhinderen door heen en weer in beeld te lopen.

Overigens is het niet de eerste keer dat Sofia haar tiara uitleent. In 2010 droeg prinses Cristina het stuk bij de bruiloft van de Zweedse kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen