×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kunstenaars vragen 200.000 Euro voor verbranding Spaanse koning

  Het 4,5 meter hoge beeld moet op de brandstapel

  Kunstenaars vragen 200.000 Euro voor verbranding Spaanse koning

  Een metershoog beeld van koning Felipe van Spanje staat te koop in Madrid. Belangstellenden moeten er wel flink voor in de buidel tasten: de verkoper vraagt er 200.000 euro voor, en dan zit er ook nog eens een vreemde voorwaarde aan. Degene die de koninklijke beeltenis namelijk koopt, moet hem binnen een jaar verbranden, melden Spaanse media.

  Het 4,5 meter hoge beeld wordt momenteel getoond op de 38e editie van de Contemporary Art Fair in Madrid. De levensechte sculptuur toont de Spaanse monarch in een blauw pak terwijl hij met zijn armen omlaag in de verte kijkt. Galeriepersoneel zou er zelfs zo nu en dan een vleugje van een Hugo Boss-luchtje overheen sproeien, om de ‘koning’ lekker te laten ruiken.

  Het beeld is gemaakt door kunstenaars Santiago Sierra en Eugenio Merino. De twee, die bekendstaan om hun controversiële kunst, dwingen de koper een contract te ondertekenen waarin staat dat ze de namaak-Felipe binnen twaalf maanden in vuur en vlam zetten.

  27 februari 2019 - 18:00