×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Sofia wordt meest gewaardeerd

  Koningin Sofia wordt meest gewaardeerd

  Koningin Sofia krijgt van alle leden van de Spaanse koninklijke familie de meeste waardering. Dat blijkt uit een opinieonderzoek dat eind vorig jaar is gehouden en waarvan de resultaten deze week zijn gepubliceerd.


  De echtgenote van de in 2014 teruggetreden koning Juan Carlos krijgt een waarderingscijfer van 7,5 en daarmee steekt ze zelfs haar zoon koning Felipe (7,3) naar de kroon. Koning-emeritus Juan Carlos komt uit op 6,1 en schoondochter koningin Letizia scoort 6,3.

  Felipe heeft de monarchie weer cijfers bezorgd die het instituut in de jaren negentig ook genoot, na de vrije val die de afgelopen jaren was ingezet door het fraudeschandaal van Iñaki Urdangarin en de safari van koning Juan Carlos in Botswana. Aanhangers van linkse partijen hebben overigens geen waardering voor de koning en zijn familie, zo bleek uit de peiling.

  Geen enkele waardering hebben de Spanjaarden voor prinses Cristina (2,0) en weinig voor haar zus prinses Elena (4,5). Cristina wacht op de uitspraak later dit jaar van de rechtbank in Palma in de zogenoemde zaak Nóos, waarin ze samen met onder meer haar echtgenoot Iñaki Urdangarin terechtstaat.

  4 januari 2017 - 12:47