Koningin Sofia viert 80ste verjaardag met familie, kinderen en kleinkinderen

Koningin Sofia van Spanje heeft vrijdag haar tachtigste verjaardag gevierd in het bijzijn van haar drie kinderen en acht kleinkinderen. Met haar echtgenoot koning Juan Carlos ging ze naar een concert van het orkest van de Escuela Superior de Música Reina Sofía.

Bij aankomst werd de moeder van de Spaanse koning Felipe met applaus en gejuich begroet door Spanjaarden die haar in de buurt van de school opwachtten. Bij het concert was onder anderen Pilar de Bourbón, de zus van Juan Carlos, aanwezig. Ook koningin Noor van Jordanië gaf acte de présence. Andere gasten waren de voormalige keizerin van Iran, Farah Pahlavi, ex-koning Constantijn en zijn vrouw Anne-Marie van Griekenland en operazanger Plácido Domingo en zijn vrouw.

Voorafgaand aan het concert was er vrijdag een lunch voor de jarige in het paleis Zarzuela voor de familie. Daarbij was ook infanta Cristina aanwezig, samen met haar kinderen. Zij was er in januari niet bij toen haar vader Juan Carlos zijn tachtigste verjaardag vierde. Nu was de familie wel compleet, blijkt uit de groepsfoto op de website van het Spaanse hof.