×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Sofia laat twee lynxen vrij

  In natuurgebied bij Toledo

  Koningin Sofia laat twee lynxen vrij

  Koningin Sofia van Spanje en haar zus prinses Irene hebben vrijdag twee lynxen vrijgelaten in een natuurgebied bij Toledo. De lynxen, twee vrouwtjes genaamd Lava en Lila, zijn begin vorig jaar geboren in fokcentra in Portugal en Zuid-Spanje. De zeldzame katachtige dieren zijn toegevoegd aan twintig soortgenoten die sinds vorig jaar in het natuurgebied zijn uitgezet.


  De herintroductie van deze bedreigde diersoorten is een project van de Spaanse regio Castilla-La Mancha waar Toledo de hoofdstad van is. Het project behelst het fokken van lynxen in vier verschillende fokcentra op het Iberische schiereiland. In deze gespecialiseerde centra groeien de middelgrote katten op in omstandigheden die zoveel mogelijk hun natuurlijke leefomgeving nabootsen, zodat ze leren overleven in het wild.

  Daarnaast proberen natuurbeheerders gebieden te selecteren waar de best mogelijke omstandigheden worden gecreëerd om de herintroductie van de roofdieren te laten slagen.

  24 april 2015 - 18:00