×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Sofia bij herdenkingsmis

  Koningin Sofia bij herdenkingsmis

  De Spaanse koningin Sofia heeft zondag op het eiland Mallorca een mis bijgewoond ter gelegenheid van de afsluiting van het Ramón Llull-jaar. In de kathedraal van Palma werd nog eenmaal stilgestaan bij de zevenhonderdste sterfdag van de op Mallorca geboren schrijver, filosoof, dichter en theoloog.


  In het afgelopen jaar werd Llull op Mallorca en op andere plaatsen in Spanje uitgebreid herdacht met diverse activiteiten. Hij wordt beschouwd als een van de eerste belangrijke schrijvers in het Catalaans.

  Sofia, de moeder van koning Felipe, was zaterdag al naar een tentoonstelling over het leven van Llull gegaan in het bisschoppelijk museum in Palma. Daar werd ze ontvangen door de Mallorcaanse bisschop Sebastia Taltavull. De koningin werd vergezeld door de president van het eilandbestuur Francina Armengol i Socías.

  27 november 2016 - 13:29