Koningin Letizia spreekt met voorzitters over zorg voor kankerpatiënten

Vandaag sprak koningin Letizia in een videocall met voorzitters van de Spaanse Vereniging tegen Kanker (AECC), de Spaanse Vereniging voor Oncologische Verpleging (SEEO) en de Spaanse Vereniging voor Kankeronderzoek (ASEICA). Het hof deelde via Twitter een aantal foto’s.

Letizia kreeg tijdens de vergadering te horen hoe de verenigingen tijdens de coronacrisis zijn omgegaan met kankerpatiënten. Daarnaast uitten de voorzitters hun bezorgdheid over de impact van het virus op kanker en hoe deze de toekomst zal beïnvloeden. Ze maken zich zorgen dat het coronavirus de bevolking kwetsbaarder maakt voor kanker. Daarom benadrukten ze dat het noodzakelijk is om – wanneer de coronacrisis voorbij is – de zorg voor kankerpatiënten te handhaven zoals ze dat voor de crisis deden.

Jaarlijks worden er in Spanje 275.000 mensen met de ziekte gediagnosticeerd. Ieder jaar overlijden er 110.000 mensen aan kanker.

Lees ook:

Het is toch nog mogelijk om een kijkje te nemen in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Momenteel is het paleis gesloten vanwege de coronacrisis. Op 30 mei zendt Omroep MAX een rondleiding door het officiële ontvangstpaleis van de koning uit op televisie.

Kijkje nemen in het gesloten Paleis op de Dam? Omroep MAX geeft een exclusieve rondleiding

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen