×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Juan Carlos bij herdenking in Madrid

  10 jaar na bomaanslagen in treinen

  Koning Juan Carlos bij herdenking in Madrid

  De Spaanse koning Juan Carlos en koningin Sofia waren dinsdagochtend aanwezig bij de ceremonie in Madrid waar de slachtoffers van de bomaanslagen van 11 maart 2004 werden herdacht. De herdenking had plaats in de Almudena-kathedraal.


  Naast leden van de koninklijke familie woonde de Spaanse premier Mariano Rajoy de herdenkingsdienst bij. De dienst werd geleid door de aartsbisschop van Madrid, Antonio María Rouco Varela. Hij zegende in 2004 het huwelijk van Felipe en Letizia in dezelfde Almudena-kathedraal.

  Bij de bomaanslagen in Madrid, dit jaar tien jaar geleden, zijn 191 mensen omgekomen en meer dan 1800 gewond geraakt. De terroristische aanslagen in de vier treinen zijn de ergste uit de Spaanse geschiedenis. Ook bij het treinstation Atocha in Madrid wordt een herdenkingsbijeenkomst gehouden.

  11 maart 2014 - 12:26