×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Juan Carlos bij afscheid Helmut Kohl

  Koning Juan Carlos bij afscheid Helmut Kohl

  Koning Juan Carlos en koningin Sofia, het gepensioneerde koningspaar van Spanje, hebben zaterdag afscheid genomen van de voormalige Duitse bondskanselier Helmut Kohl. In het Europese parlement in Straatsburg vond een ceremonie plaats waar diverse (oud-)wereldleiders bij aanwezig waren.


  Kohl kreeg als eerste een Europese staatsbegrafenis. Tijdens de dienst spraken onder anderen de huidige bondskanselier Angela Merkel, de Amerikaanse oud-president en goede vriend Bill Clinton en de Franse president Emmanuel Macron. Namens Nederland was premier Mark Rutte aanwezig.

  Juan Carlos en Sofia werden vooraf welkom geheten door de voorzitter van het Europees Parlement Antonio Tajani, voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk en voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker. Daarna kregen ze de gelegenheid een laatste groet te brengen aan Kohl en het condoleanceregister te tekenen.

  Kohl overleed op 16 juni op 87-jarige leeftijd.

  1 juli 2017 - 14:13