Koning Felipe verdedigt koppositie

Koning Felipe verdedigt zaterdag op de laatste dag van de zeilwedstrijden om de Copa del Rey met zijn ploeg op de boot Aifos de eerste plaats in de rangschikking. Het belooft een spannende dag te worden want concurrent Rats on Fire staat maar op zes punten achterstand.

Aifos, dat uitkomt in de BMW ORC 1-klasse, had vrijdag een goede dag met in drie races respectievelijk een tweede, negende en vijfde plaats aan de finish. Vanaf een volgboot keken koningin Sofia en haar oudste dochter prinses Elena toe hoe Felipe het er vanaf bracht. De negende plaats was de laagste klassering deze week.

Rats on Fire had een goede dag en sprong naar de tweede plaats. Felipe moet zorgen voor deze boot te eindigen of niet te ver achterop te raken om zaterdagavond in Ses Voltes in het Parc de la Mar van Palma aan zichzelf de Koningsbeker te kunnen uitreiken. Voor Felipe zou het de eerste eindoverwinning zijn in de prestigieuze zeilregatta die door zijn vader koning Juan Carlos al zes keer is gewonnen.

Vrijdagavond waren er voor de koning ook nog verplichtingen aan wal. In het paleis Almudaina ontving hij tijdens een receptie samen met koningin Letizia en koningin Sofia vijfhonderd gasten van de Balearen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen