×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Felipe stelt een belangrijke vraag aan schoolkinderen

  Groep kinderen mag op het paleis meepraten over koningschap

  Koning Felipe stelt een belangrijke vraag aan schoolkinderen

  Paleis El Pardo in Madrid werd opgevrolijkt door 20 schoolkinderen die een knutselwerkje meebrachten voor Felipe.


  Felipe had eerder een wedstrijd uitgeroepen met als themavraag ‘Wat is een koning voor jou?’. Op 1324 scholen in heel Spanje werd stilgestaan bij deze vraag en middels het maken van knutselwerkjes antwoord gegeven op de vraag.

  De mooiste werkjes werden geselecteerd en deze 20 kinderen mochten gisteren langskomen op het paleis. Felipe ontving de kinderen persoonlijk, bekeek hun maaksels, praatte met ze en ging met de kids op de foto. Natuurlijk kreeg hij van de kinderen – door middel van het toelichten van hun knutselwerken – antwoord op de vraag wat een koning dan precies is en betekent voor hen.

  LEES OOK:

  Het doel van de wedstrijd en de vraag was om het koningshuis en de koning dichter bij de schoolkinderen te brengen. Zij kregen laagdrempelig een stukje uitleg over wat de rol van de koning in de huidige Spaanse samenleving precies inhoudt.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

  10 maart 2020 - 09:49