×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Felipe poseert met koe

  Koning Felipe poseert met koe

  Koning Felipe van Spanje poseerde maandag met een koe. Dat gebeurde tijdens een werkbezoek aan het zuivelbedrijf Central Lechera Asturiana in Oviedo. Felipe sprak met veehouders en werknemers van de zuivelorganisatie die maandag haar vijftigjarige bestaan vierde.


  Felipe kwam samen met de Spaanse minister van Landbouw Isabel García Tejerina naar de noordwestelijke provincie Asturië. De koning kreeg een rondleiding door de melkfabriek en het geautomatiseerde magazijn. Felipe kreeg een kleine sculptuur aangeboden van een boerenfamilie en een mand met zuivelproducten. Na de rondgang bekeek de Spaanse vorst een bedrijfsvideo over de afgelopen vijftig jaar en onthulde hij een gedenkplaat.

  De zuivelorganisatie werd in 1968 opgericht om de grote schommelingen in de melkprijzen op te vangen. De variabele melkprijzen zorgden voor een ernstige crisis in het midden van de jaren zestig. Nu is het bedrijf met 1300 werknemers het belangrijkste in de zuivelindustrie van Asturië.

  22 januari 2018 - 21:16