Koning Felipe ontmoet Barack Obama

Koning Felipe van Spanje heeft na de klimaattop in New York de Amerikaanse president Barack Obama ontmoet. De twee staatshoofden hebben de onderlinge banden tussen Spanje en de Verenigde Staten aangehaald op politiek, economisch en cultureel gebied. Ook spraken ze over de ontwikkeling van internationale conflicten.

De ontmoeting tussen de Spaanse koning en de Amerikaanse president vond plaats in het prestigieuze Waldorf Astoria Hotel, het hoofdkwartier van de Amerikaanse delegatie die deelneemt aan de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. De twee spraken ongeveer een halfuur met elkaar, iets langer dan gepland stond. Ingewijden noemen het vrij waarschijnlijk dat ze ook spraken over de kandidatuur van Spanje voor een zetel in de VN-Veiligheidsraad.

Het was sinds de troonswisseling in juni de eerste ontmoeting tussen koning Felipe en Obama. Dat gaf Obama de kans zijn gesprekspartner nog te feliciteren met de troonsopvolging, meldt het Spaanse persbureau EFE. De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken en de ambassadeur van Spanje in Washington spraken na afloop van een positief gesprek in een zeer ontspannen sfeer.

Na afloop van de ontmoeting met Obama had koning Felipe afspraken met president Park Geun-hye van Zuid-Korea en president Moncef Marzouki van Tunesië. Daarna keerde de Spaanse vorst met koningin Letizia terug naar het Waldorf Astoria om een receptie bij te wonen die werd aangeboden door Obama aan de delegaties van de landen die deelnemen aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen