×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Felipe onderbreekt vakantie voor herdenking aanslagen

  Koning Felipe onderbreekt vakantie voor herdenking aanslagen

  De Spaanse koning Felipe onderbreekt zijn vakantie na de aanslagen in zijn land. Vrijdag is hij in Barcelona, waar op het Plaza de Catalunya een minuut stilte in acht wordt genomen.


  Bij de herdenking, die volgens Spaanse media om 12.00 uur plaatsvindt, zijn ook regeringsvertegenwoordigers aanwezig. Premier Mariano Rajoy heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

  In Barcelona vielen donderdag dertien doden toen op de Ramblas, in de buurt van het Plaza de Catalunya, met een busje werd ingereden op het publiek. Zeker honderd mensen raakten gewond, onder wie drie Nederlanders. Enkele uren later werden in de Catalaanse kustplaats Cambrils vijf vermoedelijke terroristen gedood. Bij die antiterreuractie raakten zeven mensen gewond.

  Het Spaanse koningshuis reageerde donderdagavond fel op de aanslag in Barcelona, die middenin het toeristencentrum van de stad plaatsvond. “Het zijn moordenaars, maar wij laten ons niet terroriseren.”

  18 augustus 2017 - 09:40