×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Felipe inspecteert Spaanse strijdkrachten

  Sinds zijn koningschap heeft hij kapitein-generaal als rang

  Koning Felipe inspecteert Spaanse strijdkrachten

  Koning Felipe van Spanje bezocht dinsdagochtend in uniform het hoofdkwartier van de Spaanse strijdkrachten in Madrid.


  De Spaanse vorst inspecteerde bij zijn aankomst de militaire erewacht.

  Als staatshoofd staat Felipe VI aan het hoofd van de strijdkrachten. Sinds zijn koningschap heeft hij kapitein-generaal als rang. De koning werd welkom geheten door de stafchef van het leger. Felipe stelde zich op de hoogte van de plannen en actuele projecten van de Spaanse landmacht en andere krijgsmachtonderdelen en vergaderde met de commandanten. Ter afsluiting van zijn bezoek ondertekende Felipe het ereboek.

  Het hoofdkwartier van de generale staf van het Spaanse leger is gevestigd in het Palacio de Buenavista, een gebouw uit 1707 aan het grote verkeersplein Plaza de Cibeles. Daar is ook het stadhuis van Madrid gevestigd. Het plein met de grote ronde fontein staat ook bekend als de plek waar Real Madrid traditioneel het kampioenschap viert met de supporters.

  28 januari 2020 - 12:15