×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Felipe opent beladen Middellandse Zeespelen

  Koning Felipe opent beladen Middellandse Zeespelen

  Koning Felipe VI van Spanje heeft de openingsceremonie van de XVIII Middellandse Zeespelen in de Catalaanse stad Tarragona bijgewoond. Hij is daar als voorzitter van het erecomité van de Spelen.


  Het bezoek van de koning is beladen door de slechte relatie tussen Spanje en Catalonië. De Catalaanse regiopresident Quim Torra had eerder om een ontmoeting gevraagd met de Spaanse koning om te praten over de wil van Catalonië om onafhankelijk te zijn. Koning Felipe zei in oktober dat "Catalaanse leiders de wet hadden overtreden en een gebrek aan loyaliteit lieten zien". Het verzoek om een gesprek is afgewezen, waarna het onzeker was of de verbolgen Torra ook zou komen. Torra is uiteindelijk wel gekomen.

  De spelen vinden plaats van 22 juni tot 1 juli.

  23 juni 2018 - 13:46