Koning Felipe bespreekt ‘coronawoorden’ voor in het woordenboek

Gisteren waren de Spaanse koning Felipe en zijn vrouw Letizia voorzitters bij een vergadering van de Koninklijke Spaanse Academie (RAE). Via Twitter deelde het Spaanse Koningshuis foto’s van de virtuele ontmoeting.

Er werd gesproken over de eventuele invoering van nieuwe woorden in het Spaanse woordenboek die tijdens de coronacrisis vaak zijn gebruikt. Felipe en Letizia bespraken dat de betekenis van woorden als ‘coronavirus’, ‘quarantaine’ en ‘videogesprek’ mogelijk opnieuw zullen worden opgenomen of eventueel worden aangepast in de nieuwste editie van het Spaanse woordenboek.

De directeur rapporteerde daarnaast over het werk van de Academie in deze periode en de lopende projecten. Het was niet de eerste keer dat Felipe en Letizia bij een vergadering van de RAE waren. Ze deden dit al drie keer eerder in 2016, 2017 en 2019.

Lees ook:

Toen rapper Ali B. gisteren een verpleeghuis bezocht en het Wilhelmus wilde afwikkelen, kon hij niet alle woorden meer boven water halen. Gelukkig schoot de jongere broer van de jarige koning te hulp.

Ali B. vergeet tekst Wilhelmus en krijgt hulp van Constantijn

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen