×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Felipe begint staatsbezoek

  Koning Felipe begint staatsbezoek

  Het Spaanse koningspaar is in een zonnig Londen op Horse Guards Parade met groot ceremonieel ontvangen door koningin Elizabeth en prins Philip aan het begin van het tweemaal eerder uitgestelde staatsbezoek aan Groot-Brittannië. Koning Felipe en koningin Letizia waren kort daarvoor bij hun hotel opgehaald door prins Charles en echtgenote Camilla.


  Op de paradegrond waar jaarlijks ook Trooping the Colour wordt gehouden en in 2012 bij de Olympische Spelen het beachvolleybaltoernooi werd afgewerkt, wachtte de koningin haar Spaanse bezoekers op. Na het spelen van de volksliederen en het inspecteren van de erewacht, stapte het gezelschap in de wachtende open rijtuigen voor de korte rit over de Mall naar Buckingham Palace.

  Elizabeth en Felipe zaten in de eerste koets, prins Philip en koningin Letizia in het volgende rijtuig en daarachter reden Charles en Camilla. Maar ook voor de begeleidende Spaanse delegatie waren koetsen in plaats van de bij dit soort gelegenheden meer gebruikelijke luxe wagens of busjes. Langs de Mall stonden een paar duizend nieuwsgierige toeristen en Britten die net lunchpauze hielden.

  Het koningspaar krijgt in Buckingham Palace een lunch aangeboden en gaat later op de middag langs bij het parlement en op theevisite bij prins Charles in Clarence House.

  12 juli 2017 - 15:26