Naamloos

Kamermeisjes Benidorm willen gesprek met Felipe en Letizia

De koning en koningin van Spanje maken een rondreis door het land. Alle autonome regio’s worden bezocht. Op 3 juli wordt de regio Valencia aangedaan, waar Benidorm in ligt. En daar is een beroepsgroep die bijzonder graag met de twee in gesprek wil.

Eerder al bezochten de royals de Canarische eilanden en nu hopen de kamermeisjes in Benidorm op een gesprek met de koning en koningin, wanneer zij ‘hun’ regio bezoeken. De belangenorganisatie ‘Las Kellys’ zou graag met Felipe en Letizia om de tafel gaan. Een verzoek daarvoor is inmiddels ingediend, door Compromis, een politieke groepering.

De kamermeisjes behoren tot een groep werkenden die lijden onder lage lonen, zware arbeidsomstandigheden en veel uitval door ziekte. Sinds de coronacrisis is dit alleen maar erger geworden, meent de belangenorganisatie. Ze zouden het fijn vinden als hun situatie wat meer zichtbaar wordt en ze over hun werk en ervaringen kunnen vertellen.

Het collectief ‘Las Kellys’ strijdt voor een beter salaris en minder zware werkomstandigheden voor de beroepsgroep. Soms durven de kamermeisjes niet goed voor zichzelf op te komen, dat is één van de redenen voor het vormen van de belangenorganisatie een paar jaar terug. Het is momenteel nog niet bekend of Felipe en Letizia inderdaad een gesprek met de kamermeisjes inplant tijdens hun bezoek aan de regio.

Lees ook:

Nieuwtje: María Teresa van Luxemburg nu ook op Twitter

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen