×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Juan Carlos werkt op verjaardag aan toespraak

  Geen publieke viering

  Juan Carlos werkt op verjaardag aan toespraak

  Koning Juan Carlos heeft vandaag niets bijzonders voor zijn 76e verjaardag gedaan. Dat heeft een paleiswoordvoerder laten weten aan de Spaanse media. De koning bereidde zijn toespraak voor die hij maandag uitspreekt tijdens een ontvangst in het Koninklijk Paleis ter gelegenheid van het zogenoemde Pasqua Militair en verder deed hij zijn dagelijkse oefeningen voor zijn heup. Juan Carlos heeft in november een nieuwe kunstheup gekregen.


  Een publieke viering van de verjaardag van de koning, zoals in Nederland of Groot-Brittannië gebruikelijk, kent Spanje niet. Vorig jaar, toen hij 75 jaar werd, liet de koning een uitgebreid feest achterwege onder verwijzing naar de economische crisis en de noodzakelijke bezuinigingen. De koning lag toen ook onder vuur voor het ondernemen van een dure vakantietrip naar Botswana om op olifanten te jagen. Die reis bleef geheim tot Juan Carlos lelijk ten val kwam en zijn heup brak.

  Het Pasqua Militar wordt jaarlijks gehouden op 6 januari, het feest van Driekoningen, en herinnert aan de Spaanse overwinning in 1782 op de Britten bij Menorca. De strijdkrachten worden in het paleis in het zonnetje gezet, er is een parade en zowel de koning als de minister van defensie houden een toespraak. Het signaleert in feite ook het nieuwe jaar voor Defensie. Naast het koningspaar zijn ook prins Felipe en prinses Letizia bij de plechtigheid aanwezig.

  5 januari 2014 - 20:42