×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Juan Carlos weer even in schijnwerpers

  Juan Carlos weer even in schijnwerpers

  Het Spaanse emeritus-koningspaar maakt zaterdag voor het eerst sinds de troonwisseling in 2014 zijn opwachting bij het 'Pasqua Militar', de feestelijke ceremonie in het Koninklijk Paleis in Madrid waarmee voor de strijdkrachten het nieuwe jaar wordt ingeluid.


  De aanwezigheid van koning Juan Carlos en koningin Sofia is bedoeld als eerbetoon, ter gelegenheid van beider tachtigste verjaardag. Juan Carlos is vrijdag jarig, Sofia begin november. In de loop van het jaar zullen zij om die reden bij meer plechtigheden worden betrokken, zo liet het paleis weten.

  Spanje viert dit jaar ook het veertigjarig bestaan van de tijdens de regering van Juan Carlos tot stand gekomen grondwet, waarin de huidige democratie is verankerd. Vorig jaar werd de koning-emeritus 'vergeten' bij de herdenking van de eerste democratische verkiezingen, veertig jaar eerder. Dat zorgde voor een knallende botsing tussen vader en zoon, en discreet overleg over hoe dit jaar om te gaan met de verjaardagen de viering van de grondwet.

  Niet alleen zijn Juan Carlos en Sofia bij het militair festijn, waar Felipe ook een toespraak houdt, vrijdag is er ook een verjaardagslunch voor de jarige koning in het Zarzuela-paleis. Volgens ingewijden had de koning net zo'n groot feest gewenst als de Noorse koning Harald afgelopen jaar voor zijn tachtigste verjaardag kreeg, maar daar wilde Felipe 'de zuinige', die zelf eind deze maand vijftig wordt, niet aan.

  3 januari 2018 - 22:05