×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Juan Carlos volgt voorbeeld Beatrix

  Spaanse koning abdiceert

  Juan Carlos volgt voorbeeld Beatrix

  Koning Juan Carlos van Spanje is de vierde vorst die in iets meer dan een jaar tijd is afgetreden. Koningin Beatrix, koning Albert der Belgen en emir Hamad van Qatar gingen hem vorig jaar voor. Ook paus Benedictus XVI besloot terug te treden.


  Juan Carlos is de eerste koning van de Spaanse koningen die vrijwillig aftreedt. De koning heeft zich lang tegen het idee van aftreden verzet. Zijn werk was nog niet af, aldus Juan Carlos vorig jaar in een interview ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag. De aankondiging van haar aftreden door koningin Beatrix enkele weken later zorgde ervoor dat er ook in Spanje vrijer over een mogelijk aftreden van de koning werd gesproken. Voorheen rustte er een taboe op dat onderwerp, mede vanwege de wankele constitutionele verhoudingen in Spanje.

  Volgens de Spaanse premier Mario Rajoy, die het aftreden van Juan Carlos maandag bekendmaakte, vond de koning nu de tijd gekomen om het ambt over te dragen aan zijn zoon prins Felipe. Rajoy verwacht het Spaanse parlement op korte termijn bijeen te roepen om Felipe in te huldigen als koning Felipe VI.

  2 juni 2014 - 12:26