×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Juan Carlos viert Pascua Militar mee

  Juan Carlos viert Pascua Militar mee

  Koning Felipe van Spanje heeft zaterdagmorgen bij het Koninklijk Paleis voor de vierde keer sinds zijn aantreden het zogenoemde 'Pascua Militar' gevierd. Voor het eerst sinds de troonswisseling in 2014 werd hij daarbij niet alleen vergezeld door zijn echtgenote koningin Letizia, maar ook door zijn ouders koning Juan Carlos en koningin Sofia.


  Hun aanwezigheid bij het officiële begin van het militaire jaar werd door het paleis verklaard als een eerbetoon ter gelegenheid van beider tachtigste verjaardag. Koning Juan Carlos bereikte die leeftijd vrijdag en koningin Sofia hoopt in november tachtig te worden.

  De traditie van de viering van 'Pascua Militar' – letterlijk militair Pasen, maar gevierd op het feest van Driekoningen – stamt uit de achttiende eeuw toen koning Carlos III in het hele land feestelijke ontvangsten verordonneerde voor de strijdkrachten die op het eiland Menorca net succesvol slag hadden geleverd met de Britten.

  In het Koninklijk Paleis werden vertegenwoordigers van leger, luchtmacht, marine en Guardia Civil ontvangen in de Troonzaal, en waren er toespraken van de koning als opperbevelhebber van de strijdkrachten en van de minister van Defensie, María Dolores del Cospedal.

  6 januari 2018 - 14:37