Juan Carlos viert Pascua Militar mee

Koning Felipe van Spanje heeft zaterdagmorgen bij het Koninklijk Paleis voor de vierde keer sinds zijn aantreden het zogenoemde 'Pascua Militar' gevierd. Voor het eerst sinds de troonswisseling in 2014 werd hij daarbij niet alleen vergezeld door zijn echtgenote koningin Letizia, maar ook door zijn ouders koning Juan Carlos en koningin Sofia.

Hun aanwezigheid bij het officiële begin van het militaire jaar werd door het paleis verklaard als een eerbetoon ter gelegenheid van beider tachtigste verjaardag. Koning Juan Carlos bereikte die leeftijd vrijdag en koningin Sofia hoopt in november tachtig te worden.

De traditie van de viering van 'Pascua Militar' – letterlijk militair Pasen, maar gevierd op het feest van Driekoningen – stamt uit de achttiende eeuw toen koning Carlos III in het hele land feestelijke ontvangsten verordonneerde voor de strijdkrachten die op het eiland Menorca net succesvol slag hadden geleverd met de Britten.

In het Koninklijk Paleis werden vertegenwoordigers van leger, luchtmacht, marine en Guardia Civil ontvangen in de Troonzaal, en waren er toespraken van de koning als opperbevelhebber van de strijdkrachten en van de minister van Defensie, María Dolores del Cospedal.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen