×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Juan Carlos en Sofia weer even samen

  Juan Carlos en Sofia weer even samen

  Koning Juan Carlos en koningin Sofia, het gepensioneerde koningspaar van Spanje, is maandag voor het eerst sinds januari weer samen naar buiten getreden. Dat gebeurde in Madrid in het naar koningin Sofia vernoemde museum voor moderne kunst.


  Daar overhandigde de koning-emeritus het 'Grootkruis van de civiele orde van Alfons X de Wijze' aan Francisco Luzón López. Deze onderscheiding voor buitengewone culturele verdiensten kreeg Lúzon op aanbeveling van het ministerie voor cultuur onder meer voor zijn steun aan innovatieve onderwijsprogramma's.

  Juan Carlos prees Luzón als een man die is geïnteresseerd in kunst, onderwijs en wetenschap, maar die zich bovenal heeft ingezet voor de maatschappij. Hij verwees naar de vrijgevigheid en het oprichten van een stichting voor de strijd tegen de ziekte ALS.

  Luzón, die jarenlang heeft gewerkt in de bankwereld voor verschillende Spaanse banken en vier jaar geleden bij zijn pensionering bij Banco Santander 65 miljoen euro meekreeg, maakte vorig jaar bekend zelf die ziekte te hebben.

  Sinds de troonswisseling in 2014 zijn Juan Carlos en Sofia nog maar sporadisch samen.

  13 maart 2017 - 16:37