×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Joodse onderscheiding voor koning Felipe

  Joodse onderscheiding voor koning Felipe

  Koning Felipe van Spanje heeft dinsdag een hoge onderscheiding van de Joodse gemeenschap in Europa gekregen. Het Spaanse staatshoofd kreeg de Lord Jakobovitsprijs voor zijn steun aan Europese Joden, de verdediging van hun religieuze rechten en het bestrijden van antisemitisme.


  De organisatie van Europese rabbijnen kent deze onderscheiding elk jaar toe aan iemand die zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de Joodse gemeenschap in Europa.

  De uitreiking had plaats tijdens een ceremonie in het koninklijk paleis El Pardo in Madrid. De Spaanse vorst kreeg de prijs uit handen van voorzitter Pinchas Goldschmidt van de Conferentie van Europese Rabbijnen.

  De prijs is genoemd naar Immanuel Jakobovits, de in 1991 overleden Britse opperrabbijn. In zijn dankwoord roemde koning Felipe in zowel het Spaans als Engels de onschatbare bijdrage van de Joodse gemeenschappen aan de identiteit van Europa.

  13 december 2016 - 15:31