Spain Royalty

Is Juan Carlos onschendbaar?

Nieuwe problemen voor ex-koning van Spanje.

Juan Carlos’ onstuitbare jacht op vrouwen heeft hem alweer in de problemen gebracht. In Engeland is een zaak aangespannen door een voormalige minnares, Corinna Larsen. Zij beschuldigt de koning van misbruik. De vraag is alleen, of de koning nog steeds lid is van de Spaanse koninlijke familie, en dus onschendbaar.

In de zaak wordt meteen ook de chef meegenomen van de Spaanse geheime dienst. Die had een dagtaak aan het uit de nesten halen van de koning. Zo zou hij haar onder druk hebben gezet om 65 miljoen euro (!) die de koning haar cadeau had gedaan terug te geven.

Corinna Larsen speelde een cruciale rol in het leven van Juan Carlos. Ze ontmoetten elkaar in 2012 op safari in Botswana. De koning brak een heup, maar de wereld was vooral boos, omdat hij olifanten schoot. Hij bood daarvoor nog wel zijn excuses aan, maar vertrok twee jaar later. In 2018 kwam Larsen zelf in de problemen, toen ze ervan werd beschuldigd een del van Juan Carlos’ rijkdom aan het fiscale zicht te onttrekken.  Ze maakte daarvoor gebruik van 12 firma’s, die waren gevestigd in belastingparadijzen.

LEES OOK:

JUAN CARLOS TERUG NAAR SPANJE?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: El País