Leonor Sofia 5

In beeld: Spaanse royal dochters Leonor en Sofia

Hun opa heeft vorige week het land verlaten. Hun vader probeert alle ballen hoog te houden in Spanje. En oma – ook Sofia – viert gezellig vakantie met de meiden op Mallorca. In beeld: royal dochters Leonor en Sofia.

De twee meiden hebben nu al een prima gevoel voor mode ontwikkeld. En bekend is ook dat ze goede resultaten op school behalen. Ze vergezellen hun ouders af en toe bij royal bezoekjes, zoals onlangs aan een theater dat de deuren weer opendeed. En bij een speciale rouwmis die in het teken stond van coronaslachtoffers.

Leonor en Sofía – haar naam kent officieel een typisch Spaans accent op de i – hebben heel wat voor hun kiezen gekregen de afgelopen tijd. Opa Juan Carlos vertrok naar het buitenland. Terwijl oma Sofia alvast naar de vaste zomervakantiestek op Mallorca was gegaan. Vader Felipe en moeder Letizia proberen met man en macht de reputatie van het Spaanse koningshuis omhoog te houden. Met regelmaat is er, soms letterlijk, applaus te horen voor de Spaanse royals. Maar nog iets vaker klinkt de stem van anti-monarchisten steeds luider in het land.

Ditmaal staan we even stil bij Leonor en Sofía door de mooiste beelden van hen met je te delen. Want royal dochter zijn, daar kies je natuurlijk niet voor, zo word je geboren. We hopen dat de dames een relatief onbezorgde puberteit is gegund verder!

Leonor is 14 – ze wordt dit jaar nog 15 – en Sofía 13. De dames dragen hier matching trenchcoats. Een plaatje!

Leonor Sofia 4

Natuurlijk staan royals éxtra in the picture. De Spaanse koninklijke familie geeft graag het goede voorbeeld door in het openbaar mondkapjes te dragen.

Leonor Sofia 5

Een foto van de meiden in hun schooluniformen. Ze gaan naar de Santa Maria de los Rosales-school, in Madrid.

Leonor Sofia 1

Leonor is eerste in lijn voor troonopvolging en Sofía tweede. De kans is dus groot dat Spanje na Felipe een koningin krijgt!

Leonor Sofia 2

Niet geheel verrassend is prinses Sofía’s naam een vernoeming van haar oma. Haar oma werd geboren in Athene en heet eigenlijk Sophia. Later in Spanje is de ph veranderd naar een f. Hier zien we de tieners met hun al net zo modebewuste moeder Letizia.

Leonor Sofia 3

En een kleine duik wat verder het verleden in. De twee meisjes als peuter en kleuter, met Letizia en oma Sofia. Een echt vakantieplaatje, ook goed te zien aan de casual outfits.

Leonor Sofia 6

Lees ook:

Dennis Verbaas mag feestje Maleisische koningin bijwonen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @casarealdeespana, Twitter @casareal, ANP/EPA