×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Heftig: ‘koning Felipe verbreekt banden met vader’

  De huidige koning van Spanje ziet af van zijn erfenis

  Heftig: ‘koning Felipe verbreekt banden met vader’

  De Spaanse kranten staan er vol mee en koppen dat Felipe met zijn vader, Juan Carlos, breekt nu hij allerlei maatregelen neemt.


  Felipe lijkt vooruit te lopen op de uitkomst van een uitgebreid onderzoek dat nog loopt naar Juan Carlos. Zwitserse aanklagers onderzoeken een bankrekening die wordt beheerd door de oud-koning.

  Juan Carlos wordt inmiddels als omstreden beschouwd en Felipe zet concrete stappen. Zo ziet hij af van de erfenis, wanneer zijn vader komt te overlijden. En zorgt hij ervoor dat Juan Carlos zijn jaarlijkse toelage van € 194.000 niet langer krijgt.

  Lees ook:

  Er zijn sterke vermoedens dat Juan Carlos maar liefst 88 miljoen euro aan smeergeld aannam van de toenmalige koning van Saoedi-Arabië Abdullah, in 2008. Gestort op de rekening die dus wordt onderzocht.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

  16 maart 2020 - 10:55