×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Getuigenis prinses Cristina maand vervroegd

  Op verzoek van advocaten Spaanse prinses

  Getuigenis prinses Cristina maand vervroegd

  De Spaanse prinses Cristina zal al op 8 februari voor de rechtbank getuigen in de zaak over vermeende belastingfraude en witwaspraktijken. De rechter heeft het proces op verzoek van haar advocaten met een maand vervroegd.


  Rechter José Castro maakte maandag de nieuwe datum van het getuigenverhoor bekend. De advocaten van de jongste dochter van koning Juan Carlos hadden zaterdag laten weten dat de prinses niet in beroep gaat tegen de dagvaarding. Ze zeiden dat de prinses niets te verbergen heeft en dat ze wil getuigen om de zaak niet langer te vertragen.

  Daarbij verzochten ze de rechter om haar zo snel mogelijk op te roepen. Castro vertelde maandag aan journalisten dat de jongste ontwikkelingen hem hebben gedwongen de zaak naar voren te halen. Miquel Roca, een advocaat van de Spaanse prinses, reageerde maandag tevreden op het besluit van de onderzoeksrechter. ''Hoe eerder hoe beter'', zei Cristina's advocaat tegen persbureau EFE.

  Stichting

  Dinsdag werd bekend dat de prinses opnieuw wordt verdacht van witwassen en belastingontduiking. Cristina zou een rol hebben gespeeld in het gesjoemel met geld van stichting Noós, een liefdadigheidsorganisatie waarvan haar echtgenoot Iñaki Urdangarin bestuurder was. Hij wordt al langer verdacht van geknoei met miljoenen euro's die voor de stichting waren bestemd. Cristina deelde met haar man de zeggenschap over een firma waar grote sommen geld naartoe zouden zijn gesluisd. Cristina zou een deel daarvan voor privé-uitgaven hebben gebruikt.

  De advocaten van Cristina wisten vorig jaar met succes een eerdere dagvaarding tegen de prinses van tafel te krijgen. Dat gebeurde met steun van het Openbaar Ministerie, dat ook geen aanleiding zag om Cristina aan te pakken.

  13 januari 2014 - 14:47