×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Geboortes in de coronacrisis: Letizia belt met ziekenhuis

  Wat corona betekent voor het geboortecijfer

  Geboortes in de coronacrisis: Letizia belt met ziekenhuis

  De Spaanse koningin Letizia heeft vandaag de telefoon gepakt en gebeld met de hoofden van het ziekenhuis Gregorio Marañón voor Moeder en Kind in Madrid. Het Spaanse hof plaatste op Twitter foto’s van het gesprek.


  Het kinderziekenhuis kon in het gesprek met koningin uitleggen wat het coronavirus betekent voor het alsmaar stijgende geboortecijfer. In 2019 waren er namelijk bijna 5200 geboortes in het speciale ziekenhuis.

  Gemiddeld worden er  15 baby’s per dag geboren in het ziekenhuis. Dit komt omdat het Gregorio Marañón is aangewezen als één van de vier centra in Madrid waar dingende verloskundige- en gynaecologische zorg kan worden verleend voor risicovolle zwangere vrouwen en bevallingen. Het aantal geboortes is hierdoor een heel stuk toegenomen.

  Lees ook:

  Het Spaanse koningspaar wordt regelmatig op de foto gezet terwijl zij telefoontjes plegen. Vermoed wordt dat een en ander ook een poging is het imago van het Spaanse koningshuis op te vijzelen. Dit omdat Felipe steeds meer afstand neemt van zijn vader, Juan Carlos. Hij staat ter discussie vanwege dubieuze schenkingen van (toenmalig) koning Abdullah van Saoedi-Arabië. Zijn foto werd ook al verwijderd uit Felipes werkkamer.

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA.

  22 april 2020 - 15:43