Geboortes in de coronacrisis: Letizia belt met ziekenhuis

De Spaanse koningin Letizia heeft vandaag de telefoon gepakt en gebeld met de hoofden van het ziekenhuis Gregorio Marañón voor Moeder en Kind in Madrid. Het Spaanse hof plaatste op Twitter foto’s van het gesprek.

Het kinderziekenhuis kon in het gesprek met koningin uitleggen wat het coronavirus betekent voor het alsmaar stijgende geboortecijfer. In 2019 waren er namelijk bijna 5200 geboortes in het speciale ziekenhuis.

Gemiddeld worden er  15 baby’s per dag geboren in het ziekenhuis. Dit komt omdat het Gregorio Marañón is aangewezen als één van de vier centra in Madrid waar dingende verloskundige- en gynaecologische zorg kan worden verleend voor risicovolle zwangere vrouwen en bevallingen. Het aantal geboortes is hierdoor een heel stuk toegenomen.

Lees ook:

Het Spaanse koningspaar wordt regelmatig op de foto gezet terwijl zij telefoontjes plegen. Vermoed wordt dat een en ander ook een poging is het imago van het Spaanse koningshuis op te vijzelen. Dit omdat Felipe steeds meer afstand neemt van zijn vader, Juan Carlos. Hij staat ter discussie vanwege dubieuze schenkingen van (toenmalig) koning Abdullah van Saoedi-Arabië. Zijn foto werd ook al verwijderd uit Felipes werkkamer.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen